welcome

WELCOME TO CHEMPAQA'S BLOG...SEMUA YANG DIPAPARKAN DISINI ADALAH KOLEKSI PERIBADI SAYA, KECUALI JIKA DINYATAKAN..

Followers

Tuesday, January 12, 2010

~Noritake White Palace Tea Set~

~Chemp~ASSALAMUALAIKUM
cun tak???1st time tgk..mmg trus jatuh hati..huhuu.
tapi apakan daya..ia masih di Japan lagi..penantian satu penyeksaan..btul tak
tuh adelah noritake white palace tea set..
tengok cik mat gebu, yatt, k.salmi pon ade noritake..nie x blh jadi..kih kih kih
nie lah rupanyer sugar pot nyer..cun kan??
siap ade rega lagi tuh...
nie plak rupa milk jar..uhhhhh..sungguh menusuk kalbu...
shapenya mcm gravy boat kan..lonjong gituh...
gold rim nya mmg terserlah...wow..i likeeeeeeee
nie plak rupa cawan nyer..cun kan??wordless and speechless to describe the beauty of white palace ne
nie plak rupa teko yang di close up kan....
skali tgk mcm teko aladin ketotkan..??
tapi kompem blh isi banyak air-tengoklah saiznya..XL kot..hihihihi
kalu kat KLCC brapelah gamaknya rega nieh??huhuhu
mampu ker tak nak pakai nie...
ok..cuci matalah dulu dulu yer..
ARIGATO.....

7 comments:

  1. salam chemp,

    memang cantik dan sweet and padan sangat ngan hargenye. penantian memang satu penyiksaan tapi sabar lah..insyallah nanti sampai lah tu...

    ReplyDelete
  2. salam k.gee..
    hiihihi..mmg penyeksaan..terutama tang poket tuh..huhuhuuh..mmg rabak lah..
    tulah pasal...kita sama2 tunggu yer...

    ReplyDelete
  3. woooyooo..cun melcun ler, tangkap leleh ler k.shida tengok. nanti caling2 berapa rege noritake ori from japang ni... teringin ler plak nak yg ori from japang ni.. kalu dh sampai nanti habak mai ye..

    ReplyDelete
  4. perghhhhh..memang suka hat tu yang embossed bunga timbul cam lace...takpe la rabak sikit ajer..pastu boleh tampal balik..kalau kat sini..bolos terus kalau tengok regenya..hehehe

    ReplyDelete
  5. salam chemp.. cantek kan set ni.. my mom suka noritake.. btw nak beli noritake murah kena tengok kat mana set tu di buat.. check kat belakang cawan or piring.. kalau made in japan.. mahal skit.. kalau made in Sri Lanka or Philippines murah skit harga dia.. kat SOGO or ISETAN teaset sahaja gonna cost you about 2k.. nak yg murah, try beli kat Aussie.. teaset & dinning my mom bought lebih kurang 2.5k

    ReplyDelete
  6. salam kak chemp...
    amboihhh akak..dah abis borong kat UK dah melarat ke jepang ek?..hihihi..camner nie akak?..apa dah jadi dengan azam kiter..cun set tu wpun simple but very elegant...
    akak..pembetulan skit..hehe..mana ceqq ada set noritake nie..salah baca tu..tapi ada kot..dlm mimpi..hahahahaaha..

    ReplyDelete
  7. chemp 2 k.shida
    salam kak..nie made in Japan..
    reganya?libu2 lemon..rabak poket eden..hihihi

    chemp 2 k.fitty
    salam kak..nie made in Japan..kat montot.
    tulah..klau tgk Sogo-copot jantung..sbb tea set nie, chemp dapat half price tuh..oklah kan..
    ya ampon..2.5K kak??urut dada nieh...

    chemp 2 yatt
    salam yatt...tulah pasal..nasib baik kutub utara x der jual pinggan, kalu x kompem rembat..
    opss sorry-insyallah nak dapat noritake lah tak lama lagi kan?/aminnnnnnnnn
    azam kita?tulah yat...camner nak buat yer??/

    chemp 2 k.salmi
    salam kak..nie sbb jeles tgk set akak hari tuhlah..ecxeli ,nie dah lama oder...tuh yg rabak, kering kontang dah bank ku..huuhuhuh
    gara2 noritake nieh..hhihiih

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin