welcome

WELCOME TO CHEMPAQA'S BLOG...SEMUA YANG DIPAPARKAN DISINI ADALAH KOLEKSI PERIBADI SAYA, KECUALI JIKA DINYATAKAN..

Followers

Friday, January 22, 2010

~Underneath Pokok Klapak-Part II~

~Chemp~ASSALAMUALAIKUM...
Ape khabar?...rasenya dah lama gak x wat n3..maklumlah minggu yang sibuk buatku..
tambahan plak, my doters kena demam panas, batuk, selsema at the same time-tuh yg parah...
hari nie..fuhhhhhhhh..barulah dapat bnafas sikit..dan sempatlah wat n3..
kali nie sbb ku jeles tahap gaban kat K.Nannie (My Passion)..huhuhuhu..KNP?
sbb k.nannie ade teko idaman ku-Father of Klapak (Aladdin)..hihihihi..tabik spring kak..toing toing toing
kali nie, koleksi pokok klapak ku ade ahli baru iaitu-mangkok..yg naik belon datang semenanjung nie..tq Ryana..
tetapi..bila mangkok tuh dah sampai-ALAMAK-Kembar Siam lah plak...
WHATEVERLAH..asal ade bau2 bacang, kira ok lah tuhhhhhhh..
juga-hasil barter dgn Otai Tapah (K.Shas)..ku dapat 3 set cawan..bila diperhatikan..warna nya tak samakan?..yg hasil barter-warnanya mcm krim pekat, sementara aku punya, warna putih..
nak pinang teko k.shas pon..x taw brape hantaran nya..hihihihi
nie close up pokok klapak-yg sedia ade dalam simpanan ku..pemandangannya sedikit berbeza dengan pokok klapak yang kat bawah nie...
nie close up..mangkok yg dapat dr Ryana....sama tapi tak serupakan?
oppsss..lupalak..ku ade 6 biji mangkok nie....ku nak simpan 3 sahaja, 3 lagi nak barter dengan sesape yg sudi nak bater..waokeyyyyy??
dan nie lah Father of Pokok Klapak. (Aladdin)
.....berada di Puchong skrg..waaaaaa..
k.nannie..nie pokok klapak akak yer..C & P...idaman ku nieh..ntah bilalah plak nak sampai ke rumah ku...??huhuhuu
till c u in next n3..tata titi tutu..byeeeeeeeeeee

13 comments:

  1. salam chemp,mmg kaler lain cwn akak dgn piring chemp.kalau tak mau,nun..ezani mesti mau punya.tapikan teko akak mmg kaler putih,kiranya sut la dgn set chemp.hehe..saja nak hangatkan je.nanti jmpalah tu d amcorp

    ReplyDelete
  2. salam chemp,

    tak pe tunggu lah, ade rezeki dapat lah teko aladin pokok kelapa tu.

    ReplyDelete
  3. chemp 2 k.shas..
    salam kak.kih kih kih..
    sape ckp x mau kak..mau mau mau..
    tulah..lama btul dok usha teko klapak tuh...hahahaa..insyallah kalu ade rezeki chemp nanti

    chemp 2 k.gee
    salam kak..sy lg jeles dgn teko aladin wet roses akak taw...comellllll..
    tulah..kna g hunting lg lah pokok klapak nie..huhuhuh

    ReplyDelete
  4. salam chemp...
    Saya lagi lah malang, betul2 ada 1 set cawan dan sebiji sugar bowl...tapi kan montot dia cop "berlian"..katanya kalau cop tu buatan "Malaysia"..kalau yg jenis Jepun, porselin dia halus, putih mulus...

    ReplyDelete
  5. Salam Chemp...alamak...semua orang dah keluarkan pokok klapak...tapi akak hanya ada KAPAK! huhuhu.. tapi tak boleh kuarkan ...nanti semua orang cabut lari tgk kapak! hahaha..

    ok..IA jumpa di Amcorp ya...

    ReplyDelete
  6. chemp 2 CMG
    salam cik mat
    tak per cik mat..koleksi cik mat yg lain2 mmg dah ade ummphhhhhhhhhh...yer ker?nt nak check kat montot, berlian ker ape..
    tq 4 the info

    chemp 2 K.Azzah8
    salam kak..hihihi..kalu kuar kapak..blh lah tebang pokok klapak tuh trus...
    ok jumpa amcorp yer...

    ReplyDelete
  7. waaaa cun tu pokok klapak mulu lebar lagi rasanya akak tak dpt jumpa set cawannnya soo jadi la ada teko yg sebiji ni

    ReplyDelete
  8. chemp 2 k.nannie
    salam kak..
    cun kan..cawan mulut J & mulut bulat...
    nak cari teko tuh yg susah sesangat..huuhhuuhu

    ReplyDelete
  9. salam chemp....

    tingat kat marsha nyanyi lagu pokok klapak dlm AF yg ke berapa ntah dah lupa...... kikiki...
    banyak jugak koleksi pokok klapak chemp ek.....

    ReplyDelete
  10. salam amy..kih kih kih..
    tulah pasal..underneath pokok klpak..here i wait for u......
    x der lah sangat..dok usha teko nie..still x dapat lagi..huuhuhuhhu

    ReplyDelete
  11. Salam chem..

    Cantiknya koleksi tu..agak2 keluaran bila ya..

    Saya ni budak baru belajar...itupun terjumpa blog2 glemer ni...

    ReplyDelete
  12. Saya dah explore kasi abis kat blog ni...macam2 ada...cuci2 mata

    ReplyDelete
  13. salam mama jue
    hihihi..silalah kak cuci mata..tapi malulah..koleksi biase jer kak

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin